Pla Anual 2018-19


"COM–PARTIM"

Les mateixes dates, però un curs nou i un lema nou: “COM-PARTIM”. Com cada curs que comença, trobarem novetats a l’escola i noves famílies a les quals donem la benvinguda. A elles i a les famílies que, any rere any, participen amb entusiasme a la vida diària del col·legi els volem agrair la confiança que dipositen en nosaltres.
Els dies abans de començar es miren amb expectació i il·lusió: els alumnes esperen retrobar-se amb els companys i companyes, els seus amics, i amb els professors i professores que van tenir l’any passat alhora que volen conèixer els que tindran aquest any i els pares omplen les motxilles amb l’esperança que els fills/es aprenguin i siguin feliços en la seva classe. Al llarg del temps ens adonem que la vida a l’escola, com a reflex de la vida mateixa, és un intercanvi constant entre les persones. Sempre ens necessitem els uns als altres i tot es converteix en punt de trobada: el pati, la classe, les excursions, les convivències o la porta del col·legi i també en motiu d’alegria: una història, un esdeveniment o una anècdota. Això passa amb el lema d’aquest curs: “Com-partim”. Tots sabem què significa compartir: fer nostre el dels altres i que, de la mateixa manera, els altres siguin partícips d’allò que ens importa o ens passa.
En parlar de compartir, pensem en coses materials, però hem de tenir en compte que no és menys important compartir el coneixement, les bones noticies, l’alegria, la confiança, la fe, l’esperança ... i sobre tot, allò què més valorem: el temps Voldríem aquest curs, senzillament, adonar-nos que davant nostre està l’altre, i tot allò que diem i fem és important perquè hi ha algú amb nosaltres que fa que les coses siguin importants. És reveladora la frase d’Antoine de Saint-Exupéry: "És el temps que has perdut amb la rosa, que la fa tan important" (El petit príncep).