2n ESO Taller de ciència a Caixafòrum

El passat dimecres, dia 20 de novembre, i dins el marc de la setmana de la ciència, els alumnes de 2n ESO vam realitzar al La Caixa Fòrum de Lleida el taller sobre l’energia: “Transformació de l’energia i energies renovables”
Amb l’ajuda de l’Elisenda, la monitora que feia el taller, vàrem realitzar diferents activitats. Us farem cinc cèntims d’algunes d’elles. Comprovàrem que amb l’energia cinètica aplicada als pedals d’una bicicleta, i mitjançant una dinamo, podem obtenir, a més a més de desplaçament, llum.

En una altra activitat, vam posar un paperet dins una mena de xeringa dins la que en el moment que se li aplicava una forta pressió, el paperet, cremava.

Acte seguit es va preparar una mena de màquina de vapor que funcionava amb carbó i mentre aquest cremava i produïa vapor, ens van ensenyar una preciosa maqueta on es trobaven en miniatura totes les energies renovables; vam poder fer funcionar els diferents tipus de centrals de manera alternativa.
Vam tornar a mirar la màquina de vapor i es va posar de manifest que l’energia del vapor de l’aigua podia moure un motor de vapor.

Tot plegat va ser un taller molt interessant.

Els alumnes de 2n ESO