Els alumnes de 1r ESO A i B visiten el CdA de la Noguera

Avui, dia 25 de febrer de 2020, els alumnes de 1r d’ESO hem anat al CdA de la Noguera per tal de realitzar diverses activitats sobre la prehistòria.
Les activitats d’arqueologia i prehistòria ens han permès conèixer les societats antigues (investigació del passat )mitjançant la interpretació de fonts materials.
Al llarg del matí, l’ activitat que hem realitzat ha estat la de “Excavant el passat”; hem fet d’arqueòlegs i hem après els procediments d’excavació arqueològica a partir d’un jaciment simulat. En acabar hem anat a dinar.
A la tarda, hem fet l’activitat “Pintura a la prehistòria” on hem aprofundit en els temes i tècniques pròpies de la pintura rupestre. Després hem realitzat pintures rupestres utilitzant els pigments minerals i vegetals propis de la prehistòria
Per finalitzar, hem fet l’última activitat, “Talla de sílex”. Per entendre la dificultat de la tecnologia lítica prehistòrica, hem realitzat l’extracció d’una ascla de sílex amb la tecnologia de la percussió, per posteriorment fer-hi un denticulat emprant banyes de cabirol per aconseguir una eina de tall amb serra, típica dels neanderthals. 
Tot plegat, un dia molt interessant i a més acompanyat d’un temps esplèndid!