Ens entrenem a treballar en equip amb l'handbol amb el Barçakids

Els alumnes de 2n, 4t i 6è de Primària del col·legi Santa Anna han participat en la jornada de tallers “BarçaKids”, organitzat per la Fundació FC Barcelona amb l’objectiu de fomentar els valors del treball en equip, la participació activa i la solidaritat entre iguals a través dels principis pedagògics de l’esport.
Les activitats pretenen, de manera molt pedagògica i amb mitjans dinàmics i innovadors, promoure en els infants hàbits i actituds que els ajudin a crèixer a nivell personal i col.lectiu mitjançant l’esport, que és en tot moment, l’eix motivador de l’aprenentatge.
Durant tot un dia han realitzat activitats centrades en els valors esportius d’un esport en equip; concretament, l’handbol. En equips, han utilitzat les tablets i les targetes amb codi QR per definir el que entenen per valor, per què treballar en equip és un valor i què implica comptar amb els altres. Els alumnes, en petits grups, han triat una de les idees que han anat sorgint a través dels jocs i amb suport digital han elaborat una definició que formarà part del diccionari de valors de Barçakids (Wikivalors).
Els jocs esportius han servit per posar en pràctica la cooperació dins de l’equip. A continuació, s’ha visionat un vídeo sobre quins són els valors d’un grup (ambició, treball en equip, respecte, esforç i humilitat). El punt culminant ha estat la part més pràctica, quan s’han repassat els principis de l’handbol amb entrenament i escalfament i s’han jugat petits partits.
Abans de marxar, s’ha entregat als nens/es un exemplar de la revista BarçaKids, un pòster amb la definició dels valors i un passaport (de record) de l’activitat amb una foto de grup. La satisfacció dels nens i nenes era evident i si bé el treball d’un valor requereix l’esforç diari de pares i escola, activitats d’aquest tipus també ens ajuden a fer més atractiu el compromís de ser solidari i respectuós amb els altres.