Escriure una notícia col·lectiva - 5è de Primària

L'escriptura és una activitat que permet participar en situacions comunicatives. Els alumnes de 5è han après a escriure una notícia explicant les experiències viscudes durant la sortida per celebrar la Castanyada.
Els mestres considerem que l'escriptura col·lectiva és una bona manera de modelar les habilitats, les estratègies i els coneixements que es necessiten per escriure.
La nostra proposta d'aprenentatge de l'escriptura l'hem presentat diferenciant 3 moments: un primer moment de planificació, després un moment de producció i finalment la revisió del text.
Hem iniciat el procés d'escriptura amb una activitat per generar i ordenar les idees realitzant, individualment, un ideograma i una estrella de preguntes. A continuació, hem fet un treball conjunt compartint les idees per a planificar i produir el text.
La producció parteix de la planificació grupal per transformar les idees en frases i agrupant-les en paràgrafs. Aquest moment el finalitzem fusionant els texts escrits pels diferents grups i classes.
Per acabar, tot el grup-classe, revisem l'organització del text, la correcció lingüística i reescrivim l'escrit per millorar-lo.

Aquí teniu el resultat final:
“Els alumnes de 5è vam anar el passat 30 d’octubre de visita cultural a l’estany d’Ivars i Vila-Sana. Un guia ens van explicar la història de l’estany i després d’una estona caminant vam visitar una masia feta de tàpia (feta de pedres, fang i palla).
Després ens vam trobar a Preixana amb els companys de 6è per dinar i celebrar la Castanyada. Allí vam jugar, vam buscar llenya i vàrem coure les castanyes. Estaven boníssimes!
Ens ho vam passar Pipa !!! “
Escrit col·lectiu de 5è de Primària

A la galeria trobareu fotos de la sortida.