FEM CIÈNCIA A L'ESCOLA " Congrés Anna Gené"

El passat 20 de Maig, els alumnes de sisè van participar en la tercera edició "Fem ciència a l'escola: Congrés Anna Gené" a l'auditori de l'edifici Transfronterer del Campus de Cappont (Udl). Els alumnes van presentar el seu projecte d'investigació realitzat durant les darreres setmanes a l'aula de Science: "Discovering the fungi world". Els alumnes han estat investigant sobre el regne dels fongs, especialment, les floridures. Al llarg d'aquest procés d'investigació, els alumnes han descobert que quan parlem de floridures, de fet ens referim a un tipus de fongs de grups ben diferents. Hem vist que són fongs que sovint fan malbé els aliments, però n’hi ha que s’utilitzen a la indústria. Concretament, hem vist com del fong "Penicillium notatum", s’obté l’antibiòtic de la penicil·lina, o com el "Penicillium roqueforti" i el "Penicillium camemberti", s’utilitzen en la fabricació d'alguns formatges.

A més a més, els nostres alumnes van gaudir de les ponències d'altres centres de la ciutat. Cal destacar, que un cop més hem sigut pioners fent la nostra ponència en anglès. Els alumnes de sisè ho han fet molt bé i han demostrat la seva capacitat de treball i superació. Enhorabona.

A continuació, disposeu d'una sèrie d'imatges de la jornada i del projecte realitzat a l'aula. Tan aviat com sigui possible, penjarem l'enllaç del congrés amb el vídeo dels nostres alumnes.